SGK İşitme Cihazına Ne Kadar Ödeme Yapıyor?

14.02.2022
27.802
SGK İşitme Cihazına Ne Kadar Ödeme Yapıyor?

İşitme Cihazına SGK tarafından katkı alınabilmesi için Kurumla sözleşmeli resmi sağlık kurumlarınca (Devlet veya SGK anlaşmalı Vakıf Üniversitesi Hastaneleri) en az 1 (bir) Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzman hekiminin bulunduğu Sağlık Kurulu Raporu’nun düzenlenmiş olması gerekmektedir.

İşitme cihazın alırken bu katkıdan yararlanmak için işitme cihazı merkezlerine götürülmesi gereken evraklar ise ; E-reçete numarası ve odyometri test sonuçlarının aslıdır.

Doktorun yazdığı reçete dikkat edilmesi gereken konular şunlardır:

  • Reçeteler artık e-reçete olarak düzenlenmektedir.
  • Reçete oluşturulurken; kullanım şeklinize göre Kulak İçi İşitme Cihazı veya Kulak Arkası İşitme Cihazı olarak belirtilmesi gerekir ve sizin için hangi tip işitme cihazı önerildiği bu şekilde anlaşılır.
  • Reçete düzenlenirken sağ, sol veya çift olarak yazılabilmektedir. Sizin için hangisi uygunsa reçetenin o şekilde düzenlendiğine emin olunuz.

2024 Yılında İşitme Cihazına Devlet (SGK) Ne Kadar Ödüyor?

İşitme cihazı SGK Ödemeleri

İşitme Cihazı SGK Ödemesi Katılım Payı Ne Kadardır?

İşitme cihazları için SGK ödeme yaptığında katılım payı tutarları ortaya çıkmaktadır. Emeklilere işitme cihazı ödemesinde %10 katkı payı maaşlarından kesilmekte, çalışanların ise %20 katkı payını elden işitme merkezlerine ödemesi gerekmektedir.

18 Yaş ve Üzeri İçin Devlet Ödemesi

İşitme cihazını alacak kişi Emekli ise 3.028

İşitme cihazını alacak kişi Emekli ise 2.422,40

13 – 18 Yaş Arasındakiler İçin Devlet Ödemesi

İşitme cihazını alacak kişi Emekli ise 4.542₺

İşitme cihazını alacak kişi Emekli ise 3.633,60

5 – 12 Yaş Arasındakiler İçin Devlet Ödemesi

İşitme cihazını alacak kişi Emekli ise 4.844,80

İşitme cihazını alacak kişi Emekli ise  3.875,84

0 – 4 Yaş Arasındakiler İçin Devlet Ödemesi

İşitme cihazını alacak kişi Emekli ise 5.450,40

İşitme cihazını alacak kişi Emekli ise 4.360,32

Sgk Emeklilere İşitme Cihazı Ödemesi 2024

Emeklilere işitme cihazı ödemesi güncel Sut (Sağlık Uygulama Tebliği)’ ne göre brüt 3.028₺ olup, cihazın bedeli ne kadar olursa olsun bu tutarda ödeme yapılmaktadır. Merkezimizde bu ödeme miktarı cihaz bedelinden düşülerek işitme cihazı satışı gerçekleşmektedir.

İşitme cihazı ödemesi alacak olan emeklinin beş yılda sadece bir kez geri ödeme hakkı bulunmaktadır. Üniversite hastanesi veya devlet hastanesinden KBB hekimi tarafından emeklinin işitme cihazına uygun görülmesi ve rapor alınması gerekmektedir.

Emeklilere işitme cihazı alınırken cihazın markası, işitme merkezinde bulunan Odyometrist (işitme teknikeri) olan kişinin bilgisi emeklinin işitme cihazını doğru kullanabilmesi için en önemli etkenlerdir. Tüm cihazlarımız SGK onaylı olup, 2 yıl garantilidir.

Çift İşitme Cihazı İçin SGK Ödemesi

01.06.2021 tarihli değişiklik sonrası her iki kulak için aynı anda işitme cihazı devlet ödemesi almak mümkündür. Hastaneden alınan işitme cihazı raporunun her iki kulak için alınmış olması gerekmektedir.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Ody. Elif ESEN
Ody. Elif ESEN
Merhaba. Size nasıl yardımcı olabiliriz?