Ücretsiz İşitme Testi

Anasayfa » Ücretsiz İşitme Testi

Bu yazımızda Devlet hastanesinde işitme testi yapılıyor mu?  Hastanede işitme testi nasıl yapılır?  İşitme testi sonucu kaç olmalı?  İşitme kaybı olup olmadığı nasıl anlaşılır? gibi sorulara yanıt bulacağız.

İşitme testi nedir?


Neden işitme testi yapılır?  İşitme duyusu yaşantımızda en önemli en temel özelliklerimizden biridir ve kaybedilene kadar gerekli önemi göstermeyiz. İşitme kaybınız varsa konuşmalar, toplantılar, telefon görüşmeleri veya televizyon izlemek için bile çaba sarf etmeniz gerekebilir. Böyle durumlar, işitme kaybı olan insanların büyük bir bölümü sosyal hayattan çekilirler ve kendilerini izole ederler. Hayat kaliteleri gözle görülür şekilde düşer.

Ne zaman İşitme testi yaptırmalıyım?


Gerekli durumlarda işitme testi yaptırmak olası bir işitme kaybının erken teşhisini sağlar ve böylece geri dönülemez kayıpların önüne geçilebilir veya erken dönemde tedaviyi mümkün kılar. Aşağıdaki durumlarda bir KBB uzmanına görünmeniz ve bir işitme testi yaptırmanız faydalı olacaktır.

  • Kişilerin söylediklerini tekrar etmelerini sık sık söylüyorsanız
  • Televizyon izlerken diğer kişilere göre sesini daha fazla açıyorsanız
  • Etrafınızdaki insanların sanki fısıltıyla konuştuğunu hissediyorsanız
  • Birçok kişi konuştuğu anda ya da arka fonda gürültü olduğunda konuşmaları takipte zorlanıyorsanız
  • Aileniz ve arkadaşlarınız size bir işitme probleminiz var mı diye soruyorsa
  • Çok fazla gürültü olduğunda veya ortamdaki konuşmaları anlamadığınız için toplantı veya sohbet ortamlarından kaçmaya başladıysanız
  • Arabada, restoranda veya herhangi bir gürültülü ortamda konuşulanı anlamakta zorluk çekiyorsanız
  • Konuşmaları takip etmekte strese girip yoruluyorsanız
  • Toplantı veya sohbet ortamlarında konuşmacıya yakın oturma ihtiyacı duyuyorsanız
  • Göz kontağı ve dudak okuma ihtiyacı hissediyorsanız
  • Seslerin kaynağını tespit etmekte zorlanıyorsanız

Ücretsiz İşitme Testini Nerede Yaptırabilirim?


İşitme kaybının birçok sebebi vardır. İşitme sistemini oluşturan parçalardan birisi zarar görmesi durumda işitme yetisi kaybedilebilir.

Kulak Burun Boğaz (KBB) hekimi ve işitme tanı merkezleri problemin nedenini ve nereden kaynaklandığını belirleyebilir. Testler sonucunda elde edilen bulgular mevcut işitmenin iyileştirilmesi ve daha da kötüye gitmemesi için alınacak önlemlere ışık tutar.
Odyoloji bölümü, Kulak Burun Boğaz uzmanı tarafından yönlendirilen hastaların işitme ve denge hastalıklarının teşhisinde kullanılan pek çok testin yapıldığı bölümdür. Testler odyometrist ve odyologlar tarafından yapılmakta ve KBB uzmanları tarafından değerlendirilmektedir. Testler işitme ve anlama seviyesinin güvenilir bir şekilde belirlenebilmesi için sessiz kabinlerde yapılmaktadır.

    Whatsapp
    Ody. Elif ESEN
    Ody. Elif ESEN
    Merhaba. Size nasıl yardımcı olabiliriz?