İşitme Cihazı Fiyatları 

10.03.2022
51.345
İşitme Cihazı Fiyatları 

En Uygun, En Kaliteli İşitme Cihazları Fiyatları

Farklı birçok nedene bağlı olarak işitme sorunu yaşayan kişiler kulak burun boğaz doktoru kontrolünün ardından normal düzeyde bir işitme seviyesine sahip olabilmek için işitme cihazları kullanmaktadır. Bu cihazlar ortamdaki sesleri toparlayarak kişinin duyabileceği bir seviyeye getiren özel elektronik aletlerdir.

Gündelik yaşamda kolaylıkla kullanılabilen ve oldukça basit bir çalışma prensibine sahip olan işitme cihazları farklı birçok marka bünyesinde üretilerek satışa sunulmaktadır. Farklı markaların işitme cihazları fiyatları sahip oldukları özelliklere göre değişiklik göstermektedir.

Her yaştan işitme sorunu yaşayan hastalar için farklı marka ve farklı modellerde işitme cihazları bulunmaktadır. Doktor kontrolünden sonra doktor önerisi ile alınan bu cihazlarda farklı miktarlarda devlet desteği bulunmaktadır. Yaş grubuna ve çalışma durumuna göre devlet tarafından ödenen işitme cihazı desteği her yıl SGK tarafından yenilenerek belirlenmektedir.

Kulak İçi İşitme Cihazı Fiyatları 2024

İşitme cihazları kullanım türüne göre farklı modellerde üretilmektedir. Kulak içi işitme cihazları birçok modele göre daha estetik ve daha küçük olan tasarımlardır. Kişiye özel kulak kalıbı alınarak hazırlanan kulak içi işitme cihazlarına Dışarıdan bakıldığında çok küçük bir kısmı görülmektedir. Hacım olarak küçük ancak işlevsel olarak oldukça verimli olan kulak içi işitme cihazı fiyatları 2024 yılı için belirlenmiştir.

Kulak içi işitme cihazları kulağın iç kısmına yerleştirilen ve sizlere rahat ve doğal bir dinleme keyfi sunan cihazlardır. İşitme cihazı sektöründe faaliyet gösteren markaların sunmuş oldukları kulak içi işitme cihazlarının fiyatları sahip oldukları özelliklere göre değişmektedir.

Signia İşitme Cihazı Fiyatları 2024

İşitme cihazları denildiğinde sektörde en çok bilinen ve tercih edilen markalardan birisi olan Signia üç farklı işitme cihazı serisi ile hizmet vermektedir. Markaya ait olan tüm cihazlar son teknoloji ile donatılmış olan modellerdir. Kolay ve konforlu bir kullanım imkanı sağlayan cihazlar en doğal ses ve yüksek işitme performansı elde etmek üzere tasarlanmıştır. Hafif, orta şiddetli, ciddi veya derin İşitme kaybı olan tüm hastalar için farklı özelliklere sahip olan Signia serilerinde teknolojinin de desteği ile çok çeşitli özellikler bulunmaktadır.

Signia işitme cihazı fiyatları 2022 yılı için belirlenmiştir. Signia Ax Serisi, Nx Serisi ve XSerisi modelleri için devlet desteği ile birlikte alınabilme imkanı sunulmaktadır.

Oticon İşitme Cihazı Fiyatları 2024

Oticon işitme cihazları 6 farklı model ile işitme sorunu yaşayan hastaların ihtiyacını karşılamaktadır. her biri farklı teknolojik özelliklere sahip olan Oticon  işitme cihazı fiyatları 2024 yılı için model bazında değişiklik göstermektedir.

Oticon işitme cihazı fiyatları Belirlenirken her bir model için işitme kaybı derecesi önemli bir Kriter olarak görülmektedir. Kulak arkası ve kulak içi modeller için farklı bir fiyatlandırma uygulanmaktadır. İhtiyacınıza yönelik bir işitme cihazını Oticon markası bünyesinde satışa sunulan modeller arasından seçebilirsiniz. Her biri yüksek teknolojiye sahip olan bu modeller hafif dereceden ciddi dereceye işitme kaybı yaşayan tüm hastalara hitap etmektedir.

Emeklilere İşitme Cihazı Fiyatları

Kulak burun boğaz uzmanı tarafından işitme cihazı kullanmanız gerektiği belirlendiyse bu durumda ihtiyacınıza yönelik bir işitme cihazı seçebilirsiniz.  Her biri farklı marka ve farklı modellerden oluşan işitme cihazları için devlet tarafından uygulanan bir destek ödemesi bulunmaktadır. Her yaş grubuna ve Emeklilik durumuna göre uygulanan destek miktarlarında farklılıklar bulunmaktadır.

Emekliler yaşları nedeniyle işitme sorunu yaşayan en geniş kitledir. Bir işitme cihazı alırken SGK’nın emekliler için belirlemiş olduğu asgari tutar ödemeleri her yıl yenilenmektedir. Emeklilere işitme cihazı fiyatları bünyesinde her bir cihaz için 3028 lira ödeme yapılmaktadır. Bu bedel Tekbir işitme cihazı için ödenmektedir.

Eski dönemlerde çift cihaz alımını desteklemeyen SGK son çıkan karar neticesinde artık çift cihaz alımlarında da destek sunmaktadır.

En İyi İşitme Cihazı Markası 2024

İşitme cihazları teknoloji nerenin ve tiplerine göre farklı birçok modelde üretilmektedir. Analog olarak işleyen sistemler olduğu gibi dijital olarak kontrol edilen işitme cihazları da bulunmaktadır. Aynı zamanda kulak arkası, kulak içi ve kanal içi gibi modelleriyle ihtiyaçlara en iyi şekilde hitap edebilmeyi hedeflemektedir. Farklı birçok markanın geniş bir ürün çeşitliliği ile işitme kaybı yaşayan hastalara sunulan cihazlar arasında en iyi işitme cihazı markası 2024 modelleri için bazı belirlemeler yapılmıştır.

Sektörde en iyi işitme cihazı markası denildiğinde Signia ve Oticon marka işitme cihazları ön planda yer almaktadır. Bu markaların her türlü ihtiyaca yönelik olarak üretmiş oldukları farklı modeller işitme sorunu yaşayan hastalar için oldukça verimli ve konforlu bir alan yaratmaktadır.

Ziyaretçi Yorumları (8)
  1. Hadi Seyhun dedi ki:

    Neden fiyatlar verilmiyor.Cihazlarin fiyatları başlığında bol bol cihazla ilgili nasıl kullanılacağını dair açıklama veriyor Herşeyden önce cebimize uygunmu degilmi ona bakilir

    1. admin dedi ki:

      İşitme Cihazı fiyatları kişiye göre özelliklerine göre ve işitme kaybına göre değişmekte olduğu için net bir fiyat verilememektedir. Ortalama cihaz fiyatları 4bin TL den başlayıp 20bin TL ye kadar çıkmaktadır. En uygun ve kişiye en faydalı ürünü almak için işitme kaybına göre cihazlar belirlenip kişinin fayda gördüğü cihazı fiyatlandırıp almanız daha doğrudur.

  2. Fevzi İpekdal dedi ki:

    Kocaeli’nde şubeniz varmı

    1. admin dedi ki:

      Şubelerimiz sadece İstanbul’dadır.

  3. Mehmet GÜL dedi ki:

    Hadi beye verilen, Fiyat belirtmemeye ilişkin cevabınızı makul görmedim. Beyefendinin yorumuna tamamen katılıyorum. Marka ve türlerine göre fiyat belirtmeyecekseniz, En azından konu başlığınıza “Marka Fiyatları” ibaresini koymayın.

    1. admin dedi ki:

      Merhaba Mehmet bey

      Ortalama fiyatlarımız 4 bin lira ile 20 bin lira arasında işitme kaybına kanal ve bant sayısına göre değişiklik göstermektedir.

  4. İsa dedi ki:

    Ankarada subeniz varmi

    1. admin dedi ki:

      Şubelerimiz sadece İstanbul’da bulunmaktadır.

Whatsapp
Ody. Elif ESEN
Ody. Elif ESEN
Merhaba. Size nasıl yardımcı olabiliriz?